Правилник за вътрешния ред


ПРАВИЛНИК ЗА ВЪТРЕШНИЯ РЕД НА

“NV SPORT & Relax”

 

 

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

 

1. Настоящият Правилник за вътрешния ред е предназначен за регулиране на отношенията между  „МИНСТРОЙ ПРОПЪРТИС“ ЕООД, ЕИК 205313499 и посетителите (клиентите) на “NV SPORT & Relax” при предоставяне на услуги във фитнеса, спортните зали и релькс центъра. Посетителите (клиентите) са длъжни да се запознаят с него при посещение, тъй като е възможно той да съдържа текстове, специфични за предоставяните в конкретния обект услуги.

 

2. Клиентът, закупил Абонаментен план или посещение декларира, че е запознат и се съгласява с настоящите правила и ценовата политика, а също така се задължава да ги спазва и да носи отговорност при тяхното нарушаване! При неспазване на правилата “NV SPORT & Relax” има право да забрани достъпа на нарушителите в обекта!

 

3. “NV SPORT & Relax” не носи отговорност за вреди, причинени на Потребителя от действия (бездействия) на трети лица, както и в случай че причина за вредите, включително за здравето, е нарушаването на правилата за ползване на съоръженията и разпоредбите на настоящия Правилник.

 

4. В случай че Потребител на “NV SPORT & Relax” грубо наруши разпоредбите на Правилника, действието на Абонаментен план се прекратява едностранно по решение на администрацията без връщане както на пълната, така и на частична стойност на услугите.

 

5. “NV SPORT & Relax” е проектиран в съответствие с нормативните изисквания за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, което е с цел интегрирането им в обществото и подобряване на социалния им живот.

 

6. В “NV SPORT & Relax” се извършва постоянно видеонаблюдение на рецепцията на обекта, както и в пространтството около шкафчета за съхранение на ценности пред съблекалните.

 

7. Снимането на територията на центъра, както и публикуването на снимков материал, заснет с рекламна цел, от Потребителите в “NV SPORT & Relax”, в социални мрежи, в интернет и/или по друг начин без разрешение на „МИНСТРОЙ ПРОПЪРТИС“ ЕООД е забранено.

 

8. В случай на невъзможност да бъдат предоставени услуги, ако това е в следствие на  обстоятелства на непреодолима сила, както и в случай на реконструкция, ремонт на сградата или някоя нейна част, “NV SPORT & Relax” има право едностранно да предостави възможност за удължаване на валидността на издадените карти.

 

II. ДОСТЪП ДО “NV SPORT & Relax”

1. Вратите на “NV SPORT & Relax” са отворени за Вас  в работни дни от 08:00 до 21:00 часа, а в почивни дни и официални празници от 09:00 до 20:00 часа. Можете да използвате фитнеса, спортните зали, релакс центъра и оборудането в тях само в работното му време.

 

2. В “NV SPORT & Relax”се прилагат следните възрастови ограничения с оглед разпоредбите на чл. 3 и чл. 4 от Закона за лицата и семейството:

  • Фитнес: Разрешен е достъп и ползване на фитнеса за деца и юноши от 14 до 16 години само и единствено с инструктор; Достъпът за лица под 14 години не е разрешен;
  • Басейн: Разрешен е достъп и ползване на басейн за деца и юноши до 16 години само с инструктор и/или придружител, ползващ услугите на басейна;
  • Релакс: Ползване на релакс зона само от лица, навършили 18 години;

 

3. “NV SPORT & Relax” предлага на своите посетители възможност за закупуване на Абонаментен план. Вашата Персонална карта е пропуск за фитнеса, спортните зали и релакс центъра в зависимост от покритието и заплатените услуги.

 

4. Притежателите на карти – предварително се регистрират на рецепцията. До обекта няма да се допускат лица, непредставили Персонална карта. Картите са поименни и не се предоставят на други лица! Картите на нарушителите на това правило биват анулирани незабавно, без да им се възстановява заплатената за съответната услуга сума.

 

III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА “NV SPORT & Relax”

 

1. “NV SPORT & Relax” има право да променя настоящите Правила и ценовата си политика по всяко време. Обновяването на такива условия може да отнеме технологично време, с оглед на което Потребителите следва да отправят запитване до персонала на “NV SPORT & Relax” за актуални оферти и въведени нови изисквания, с които следва да се съобразяват.

 

2. “NV SPORT & Relax” следва да уведомява своевременно посетителите за всички промени в графика на отделните групови занимания.

 

3. Служителите на “NV SPORT & Relax” имат правото и задължението да контролират за спазването на Правилника за вътрешния ред от всички посетители.

 

4. “NV SPORT & Relax” има отговорността да поддържа съоръженията във фитнеса, спортните зали и релакс центъра в технически изправен вид.

 

IV. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА “NV SPORT & Relax”

1. По време на пребиваването си в “NV SPORT & Relax”, посетителите трябва да оставят личните вещи и дрехите си в шкафчетата. Влизането във фитнес залата, залите за групови тренировки, басейна и релакс зоната със спортни чанти, раници, пликове и други подобни е забранено.

2. Посетителите трябва да се съобразява с удобството на останалите посетители и с инструкциите на служителите на “NV SPORT & Relax”, както и сами да следят за промени в настоящите Правила, публикувани на страницата: https://nvsportbg.com/.

3. Използването на помещенията на “NV SPORT & Relax”, от неговите посетители с цел извличане на доходи или други облаги е забранено.

4. Забранено е самостоятелно да регулирате климатичната и вентилационната система в “NV SPORT & Relax”, да се подбира музикалния съпровод и силата на звука.

5. Във всички помещения на “NV SPORTS & RELAX” не се пуши.

6. Забранено е внасянето и консумирането на всякакви храни и напитки с изключение на вода и предоставените на място в “NV SPORTS & RELAX”.

7. Не е разрешено влизането на територията на “NV SPORTS & RELAX” в нетрезво и неадекватно състояние, както и употребата на спиртни напитки и наркотични средства на територията на спортния и релакс центъра.

8. Може да се наложи клиентът да изчака в случай, че в момента във фитнеса, спортните зали и релакс центъра се намират повече от допустимото съгласно възможностите и пространството на съоръженията спрямо количеството посетители.

9. Препоръчва се да сваляте от себе си предметите, които могат да представляват опасност при заниманията във фитнес залата, басейна и релакс центъра (часовници, висящи обеци и т.н.), да изваждате от джобовете остри и всякакви други странични предмети.

10. Всеки трениращ във фитнеса и спортните зали е длъжен да не пречи с действията и поведението си на тренировката на останалите.

11.  Забранено е крещенето в помещенията на “NV SPORTS & RELAX”, агресивното държане към останалите клиенти и персонала, разхождането без подходящо облекло и обувки!

12. Забранено е влизането на родители/придружители в зоната на басейна  по време на тренировка, освен в случаите, когато ползват услугите на басейна.

V. ЛИЧНИ ВЕЩИ

1. За Ваша сигурност Ви препоръчваме да оставяте ценностите си за съхранение в сейфовете в пространството пред съблекалните. “NV SPORTS & RELAX” не поема отговорност за евентуална загуба, кражба или повреда на имущество или ценности на своя територия, дори и оставените вещи да са в предвидените шкафчета за съхранение на ценности.

2. Всеки клиент носи отговорност за личните си вещи.

3. По време на пребиваването си в “NV SPORTS & RELAX”, клиентите трябва да оставят личните си вещи и дрехи в шкафчетата.

4. След като преустановят ползването на шкафчетата в съблекалните, посетителите следва да ги оставят отворени като нямат право да ги заключват с избран от тях код с цел резервация на съответното шкафче и ограничаване на използването му от други посетители.

5. Забравени вещи (включително тези заключени в шкафчетата след края на работното време) се пазят на територията на залата за период от 7 (седем) дни, след това се предават на благотворителни организации.

VI. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ОБЛЕКЛО

1. За безопасността и удобството на своите клиенти прилагаме изисквания за облекло, съобразени с естеството на предлаганите услуги:

- За използването на басейн и джакузи са необходими бански костюм, плувна шапка, хавлиена кърпа, джапанки;

- Фитнес – спортно облекло, чисти спортни обувки и хавлиена кърпа;

- Групови тренировки – свободни и удобни спортни дрехи, чисти обувки и хавлиена кърпа;

- За ползване на релакс зоната е необходима единствено бански костюм и кърпа, с която посетителите се покриват като всякакви други дрехи и джапанки са забранени във финландска сауна, инфраред сауна, парна баня.

VII. ХИГИЕНА

1. “NV SPORTS & RELAX” спазва всички хигиенни изисквания за поддържане на помещенията, съоръженията и оборудването чисти и в добро състояние. Използваните методи са влажно почистване, дезинфекция и стерилизация.

2. Молим Ви да спазвате правилата за обща хигиена и чистота във всички помещения на “NV SPORTS & RELAX”.

3. С оглед повишаване качеството на услугите, извършване на профилактика, отстраняване на повреди и други, свързани с това дейности, “NV SPORTS & RELAX” има право временно да ограничи или преустанови достъпа на определени услуги или помещения.

4. Задължително е ползването на кърпа за уредите.

5. Пластмасовите чашки и отпадъците се изхвърлят в контейнера.

6. В съблекалните на “NV SPORTS & RELAX”  са осигурени душове. Душовете могат да се използват само за къпане, но не за бръснене, пране на дрехи или обувки и други подобни дейности.

VIII. ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ

1. Не се препоръчва ползването на финландска сауна, инфраред сауна и парна баня при бременност, както и за хора, които не издържат на висока температура, с високо кръвно налягане, проблеми с кръвната циркулация, астма или дихателни проблеми. За по-специфични заболявания или състояния е желателно да се направи консултация с лекуващия (личния) лекар като използването им става на тяхна отговорност.

2. “NV SPORTS & RELAX” не носи отговорност за вреди, свързани с влошаване на здравето, ако здравословното състояние на някой клиент се е влошило в резултат на остро, заболяване, обостряне на травма, последици от претърпяна операция или хронично заболяване, които той е имал преди да посещава центъра.

3. При избора на упражнения, тежести, индивидуални или групови занимания, всеки трениращ трябва да се съобразява с възможностите си и с моментното състояние на организма си. “NV SPORTS & RELAX” не носи отговорност при травми и наранявания.

4. При участие в индивидуални и групови занимания “NV SPORTS & RELAX” не носи отговорност за случайни или небрежно причинени наранявания от самия участник или някой от другите участници в групата.

 5. “NV SPORTS & RELAX” не носи отговорност за вреди, свързани с всякакво влошаване на здравето на някой посетител и травми, представляващи резултат или получени в резултат на каквито и да било занимания, предлагани в залата. Никой посетител няма право да иска от “NV SPORTS & RELAX” каквато и да било компенсация за морални, материални щети или увреждане на здравето на клиент, както по време на действие на Абонаментната карта/ посещението, така и след изтичане на нейния срок.

IX. ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪОРЪЖЕНИЯТА

 

1. Всеки трениращ е длъжен да използва уредите по предназначение! За избягване на травми и вредни ефекти върху здравето, Ви препоръчваме да посещавате заниманията, да изпълнявате упражнения и да се подлагате на тренировъчни натоварвания, които отговарят на нивото на Вашата подготовка.

 

2. При невъзможност да настроите някой от уредите за Вашите нужди или при съмнение за безопасността на настройката, моля, повикайте инструктора или човек от персонала!

 

3. Не се допуска претоварване на уредите извън нормата с допълнителни тежести.

 

4. В началото на тренировката върху бягащата пътека трябва да застанете на подложките покрай движещата се лента, да зададете минимална скорост и да започнете тренировката след задвижването на лентата. Не трябва да слизате от тренажора преди пълното спиране на лентата.

 

5. При изпълняване на упражнения с щанга е необходимо да използвате защитно заключване.

 

6. Изпълняването на базови упражнения (изтласкване от лег, клекове с щанга) трябва да се извършва с пазене от страна на партньор или инструктор във фитнес залата.

 

7. Изпълняване на упражнения с утежняване или тежести, близки до максималното за даденото трениращо лице, се разрешава само при непосредствено пазене от опитен партньор или инструктор във фитнес залата.

 

8. С тежестите, щангите, гирите трябва да се борави крайно внимателно. Всички упражнения трябва да се изпълняват плавно, без резки усилия.

 

9. Забранено е да се хващат дискове, гири, лостове на щанги с влажни или потни ръце. Това може да доведе до изплъзване на тежестта от ръцете и падане.

 

10. Във фитнес залата трябва да се придвижвате бавно, без да преминавате в работната зона на други трениращи. Забранено е бягане, скачане или по какъвто и да било друг начин отвличане на вниманието на трениращите.

 

11. Забранено е да се работи с неизправни тренажори. В случай че откриете неизправност (прокъсване на въжето, механични повреди), трябва да уведомите инструктора.

 

12. При изпълняване на базови упражнения (основна тяга, клякане и т.н.) трябва да се използва тренировъчен колан.

 

13. След привършване на упражненията трениращият е длъжен да прибере използваното от него спортно оборудване (дискове, гири, щанги, инвентар и т.н.) на специално предназначените места. Клиентите на залата носят материална отговорност при изгубване или повреждане на използвания от тях инвентар на “NV SPORTS & RELAX”, както и за нанасяне на щети на всякакво друго имущество на залата.

 

14. Забранено е да се пристъпва към занимания в залата при незараснали травми и общо неразположение. Ако по време на заниманията се почувствате зле, трябва да прекратите тренировката и да уведомите инструктора.

 

15. Забранено е да докосвате движещите се части на устройствата със скрипец.

 

16.  Упражнения със свободни тежести трябва да се изпълняват на разстояние не по-малко от 1,5-2 метра от стъкла и огледала.

 

17. Забранено е да се оставят бутилки с вода върху тренажори, включени към електрическата мрежа.

 

18. Необходимо е да внимавате дълги и свободни детайли от дрехите ви, връзки, кърпи да не попаднат върху движещите се части на тренажорите.

 

19. Във фитнес залата не е разрешено да се тренира с непокрит торс.

 

20. По време на тренировките задължително трябва да се използват кърпи.

 

21. Свободните тежести и постелки се подреждат на определените за това стойки и места след използването им.

 

22. При счупване или повреда на спортния инвентар трябва да прекратите заниманията и да уведомите инструктора. Заниманията трябва да продължат само след отстраняване на неизправността или смяна на спортното оборудване (инвентара).

 

23. Молим да настроите Вашите мобилни апарати на режим „без звук”.

 

24. В залата е забранено да се провеждат различни спаринги, да се отработва техника на хвърляне, болезнени хватки. Това може да доведе до сериозни травми и повреждане имуществото на залата.

 

25. В случай на повреждане или нанасяне на щети на имуществото на NV SPORTS & RELAX”, посетителите са длъжни да възстановят стойността на повреденото имущество в пълен размер в рамките на 3 дни от установяването на нарушението, чрез заплащане. В описаната хипотеза като валидно доказателство ще бъдат използвани и кадрите от видеокамерите в обекта.

 

X. ПОЛЗВАНЕ НА РЕЛАКС ЗОНА И БАСЕЙН

 

1. Моля, не предприемайте действия, които не отговарят на Вашите физически възможности и здравословно състояние. Моля не използвайте сауната и парната баня, ако страдате от сърдечно-съдови заболявания или проблеми с кръвообращението, инфекциозно заболяване на кожата или имате рани, ниско и високо кръвно налягане, инфаркти, инсулти или имате пейсмейкър, онкологично заболяване, разширени вени.

 

2. Забранено е ползването на парна баня и сауна след употреба на алкохол и лекарства като антикоагуланти, антихистамини, стимуланти, хипнотоци, наркотици и успокоителни. Влизането е желателно да не бъде веднага след хранене. Съветваме Ви да не влизате веднага след тренировка, за да не дехидратирате организма си.

 

3. Ако в някакъв момент по време на престоя Ви в парната баня Ви прилошее, усетите гадене, дискомфорт или замайване, желателно е да излезете на чист въздух в помещение с нормална температура.

 

4. Задължително е ползването на чехли и подходящо облекло (бански костюми, халат или хавлия) при влизане в зоната.

 

5. Моля, използвайте шапка за плуване когато влизате в басейна.При не спазване на това изискване нашите служители имат право да не Ви допуснат да използвате басейна или да Ви отстранят от зоната.

 

6. Взимането на душ преди ползване на басейн, джакузи, сауна и парна баня е задължително.

 

7. Не се разрешава използването на релакс и зоната от лица, употребили алкохол или упойващи вещества.

 

8. Не се разрешава бягането в зоните около басейните, скачането в тях и играта с топка в и около басейна.

 

9. Забранено е използването на стъклени изделия на територията на водните площи.

 

10. Молим да не разговаряйте на висок тон, уважавайте тишината и уединението на всички посетители. Мобилните телефони нямат място в релакс зоната.

 

11. Най-важното правило докато сте в сауната – ако в определен момент се почувствате зле, изпитате дискомфорт, гадене, замайване и подобни, напуснете сауна-помещението веднага! Останете в сауната докато се чувствате комфортно, но не оставайте в сауната повече от 20 минути.

 

12. Никога не влизайте с джапанки или други дрехи, различни от бански костюм във финландската сауна, инфраред сауната и парната баня (бихте могли да ползвате кърпа, ако се чувствате дискомфортно) с цел избягване на излъчване на вредни химикали от тях при високите температури. Препоръчително е да сваляте бижутата си и часовниците си, да не влизате с метални предмети, за да не изгорят кожата Ви. Не се носят контактни лещи или очила.

 

13. Най-топлата част в сауната е по диагонал на печката и по по-високите пейки. Бъдете внимателни, когато добавяте вода към печката. Сауната се регулира само от упълномощено лице. Регулярно по желание може да наливате върху горещите камъни вода, за да се образува пара.

 

14. Преди влизане в сауната е нужно да се вземе топъл душ и да е почистена кожата от грим. В сауната се влиза задължително с хавлиена кърпа, за да се постеле на пейките за сядане. Ползването на сауната приключва с вземането на студен душ. Използвайте суха кърпа, за да се завиете и се отпуснете за 15-20 минути или докато тялото Ви се нормализира.

 

15. В релакс зоната и около басейна е абсолютно забранено внасянето и консумирането на каквито и да било храни и напитки, с изключение на вода и тези, които се предоставят на място от „NV SPORTS & RELAX”.

 

16. Молим Ви след използването на басей и/или джакузи да изчакате определен период от време, за да не се стича вода от Вас или да се подсушите внимателно преди да влезете в съблекалните на „NV SPORTS & RELAX”, за да се избегнат подхлъзвания и измокряне на вещите на останалите посетители.

 

17. При посещение на бесейна с Вашите деца Ви молим да упражнявате постоянен контрол и надзор над тях като не ги оставяте сами, за да гарантирате тяхната безопасност.

 

XI. УВЕДОМЯВАНЕ

 

1. При констатиране на пострадал посетител, нарушение или повреда, моля първо да бъде уведомен дежурен служител на „NV SPORTS & RELAX”!

 

2. Ред и номера за информиране на органите на изпълнителната власт при необходимост:

-              ръководителя на обекта – +359 885 590 108

-              РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – 07 РАЙОННА СЛУЖБА ПБЗН  -  тел.112 или 02 887 62 32

-              Център за спешна медицинска помощ – тел.112 или 02 935 7221

-              07 РУ СДВР – тел.112 или 02 982 8760; 02 862 6108

 

§ 1. Настоящият Правилник за вътрешния ред на

“NV SPORTS & RELAX”, приет на 01.04.2022 г., в гр. София е изменен със Заповед от 01.02.2023г.

 

01.02.2023 г. 
гр.София                

            
 Утвърдил:  /Управител/                            

NV Tower
NV Tower
NV SPORT & RELAXбул. Г. М. Димитров 59, ет. 2, София 1700, България

Работно време:
Делнични дни - 08:00 - 21:00 часа
Уикенди - 09:00 - 20:00 часа

 
© NV Tower. Всички права запазени.
  Фитнес център
Басейн и Релакс
Реформър и X Body
Групови занимания
Цени
Контакти

График групови занимания
Вход

  BG EN